scheiden met een eigen bedrijf - Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden met een eigen bedrijf

De gevolgen van een scheiding zijn groot. De gevolgen zijn nog groter als u samen een onderneming heeft of één van u beiden ondernemer is. De scheiding is veel complexer omdat er meer belangen en zaken meespelen. Waar u vooral voor moet waken is dat de continuïteit van de onderneming in gevaar komt. Niemand heeft er namelijk belang bij als het bedrijf failliet gaat en de inkomsten wegvallen.

Op 24 september starten wij een nieuw initiatief voor ondernemers en zijn/haar partner die gaan scheiden. Hou deze datum dus goed in de gaten!

Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor het eigen bedrijf?

De impact van de scheiding op het eigen bedrijf is niet eenvoudig te bepalen. Allereerst zal er veel inzichtelijk moeten worden gemaakt. Er spelen diverse vraagstukken, zoals wat uw huwelijksvorm is. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of op huwelijkse voorwaarden? Ook de bedrijfsvorm speelt een belangrijke rol en natuurlijk de vraag van wie de onderneming is. Is de onderneming van uw samen of is één van u meewerkend partner? Zo ja, kunt u dan nog samen zakelijk door één deur?

Waarde van de onderneming

De waarde van de onderneming is vaak een enorm discussiepunt door tegenstrijdige belangen. Toch doet u er goed aan om er samen uit te komen. U wilt tenslotte niet dat de onderneming financieel in zwaar weer komt omdat de ex-partner uitgekocht moet worden. Wij denken dan graag met u mee over andere oplossingen. Belangrijke deelvragen op dit gebied zijn:

  • Wie gaat de waarde van de onderneming vaststellen?
  • Welke waarderingsmethode wordt gehanteerd?
  • Wat is het inkomen uit de onderneming?
  • Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?

Schakel een financieel expert in

Vanwege de grote financiële gevolgen, is het belangrijk om u door een financieel expert te laten begeleiden. Iemand die bij de berekeningen naar alle relevante zaken kijkt, zoals de bezittingen, cijfers, schulden, toekomstperspectief, enzovoort. De Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk is zo’n financieel specialist. Wij geven u een glashelder inzicht in de financiële stand van zaken voor en ná de scheiding. Daarnaast bedenken wij deskundige oplossingen voor ingewikkelde financiële problemen. Neem gerust contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.