scheiden met kinderen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Wat te doen bij scheiding met kinderen?

Hoe je het ook wendt of keert, een scheiding is voor een kind altijd vervelend. Ze gaan met grote veranderingen te maken krijgen: de veilige basis van het gezin valt weg, net als de dagelijkse aanwezigheid van beide ouders. En misschien moeten ze zelfs wel verhuizen of naar een nieuwe school. Daarom is het belangrijk dat jullie scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Maak dus geen ruzie waar zij bij zijn en probeer ten alle tijden een vechtscheiding te voorkomen. Betrek ze daarnaast goed bij het proces en geef ze niet het gevoel dat ze er alleen voor staan.

Na jullie scheiding blijven jullie samen verantwoordelijk voor jullie kinderen, zowel voor hun zorg als financieel. Jullie krijgen onder meer te maken met een zorgregeling, het ouderschapsplan en de kinderalimentatie. Zorg ervoor dat je hierover weloverwogen afspraken maakt die in de praktijk gaan werken. Dit lukt het beste onder begeleiding van een scheidingsadviseur, zoals de Scheidingsplanner.

Wat doet scheiden met een kind?

Hoe jullie kinderen jullie scheiding ervaren is dus sterk afhankelijk hoe jullie als ouders met jullie scheiding omgaan. Daarnaast heeft de leeftijd van de kinderen en hun karakter hierop veel invloed. Maar ondanks dat ze veel last van jullie scheiding kunnen hebben, blijkt uit onderzoek dat het met de meeste kinderen op den duur wel weer goed gaat. Kinderen zijn namelijk flexibel en kunnen vaak meer hebben dan we denken. Ze kunnen ook de voordelen zien: geen ruzie meer tussen papa en mama, twee keer hun verjaardag vieren met twee keer zoveel cadeautjes en dubbele vakanties.

Hoe vertel je de kinderen dat je gaat scheiden?

Dit is een belangrijke eerste stap. Veel ouders wachten hier te lang mee, meestal vanuit de gedachten dat ze hun kinderen hiermee beschermen. Kinderen vermoeden echter al snel dat er iets mis is, ze krijgen vaak meer mee dan je denkt. Houd de plannen om uit elkaar te gaan dan ook niet te lang verborgen, maar betrek ze tijdig bij het proces. Vertel ze in ieder geval:

  • Dat jullie niet meer samen in één huis blijven wonen
  • Dat jullie altijd van hen blijven houden en voor hen blijven zorgen
  • Dat ze jullie altijd alles kunnen vragen
  • Dat het niet hun schuld is, maar dat het te maken heeft met moeilijkheden tussen jullie beiden
  • Dat het besluit definitief is en dat ze echt niets kunnen doen om jullie weer bij elkaar te brengen

Je leest er hier meer over:  ‘Scheiden, hoe vertel ik het mijn kind?’

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd.

Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.