Tips voor vakantie met kinderen na een scheiding - Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Vakantietips voor na de scheiding

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar. Het is de tijd waar u naartoe heeft gewerkt en waar u naar uit hebt gekeken. Lekker luieren op het strand, eropuit trekken in de bossen of spetteren in het zwembad. Wat zijn uw plannen dit jaar? Met de kinderen op vakantie gaan na een scheiding vraagt wel iets meer voorbereiding dan normaal gesproken. We geven u een aantal tips voor een heerlijke tijd.

Tip 1: Hou het vakantieoverleg open

Hoewel als het goed is in het ouderschapsplan de vakantieafspraken zijn vastgelegd, adviseren wij u wel om flexibel te zijn in het overleg van de vakantieplannen. Niets staat vast in het leven en er kunnen omstandigheden zijn die aanleiding geven om van de afspraken af te wijken. Probeer dus soepel te zijn en wees bereid om met begin- en einddagen van vakantieperiodes te schuiven. Het doel van het vakantieoverleg is uw kinderen een heerlijk vakantie te gunnen, laat alle conflicten dus buiten het overleg.

Tip 2: Overleg met uw kinderen

Eerst twee weken op vakantie met papa en daarna twee weken op vakantie met mama, lijkt wel een heerlijk vooruitzicht, maar vinden uw kinderen dat inderdaad ook echt wel leuk? Misschien willen uw kinderen ook graag gewoon thuis zijn om met vriendjes en vriendinnetjes spelen? Of wellicht willen ze nog graag een paar dagen logeren bij opa en oma? Bespreek met uw kinderen wat hun wensen voor de vakantieperiode zijn, maar hou als ouder wel de regie.

Tip 3: Maak een planning met elkaar

Maak ruim van te voren een planning met de andere ouder. Wanneer zijn de kinderen bij de ene ouder en wanneer bij de andere? Een vakantieplanning is de basis waar u op terug kunt vallen en geeft iedereen duidelijkheid en rust. En natuurlijk kan men in onderling overleg altijd nog flexibel zijn en de planning aanpassen als dat nodig is.

Lees meer vakantietips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.