Alimentatie herberekenen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Herzien van de alimentatie

U bent al enige tijd gescheiden en nu zijn er belangrijke zaken gewijzigd. Uw ex-partner is bijvoorbeeld gaan samenwonen en heeft misschien zelfs een kind met zijn/haar nieuwe partner. U kunt een nieuwe baan hebben aangenomen, waarmee u meer of minder verdient. Of u kunt uw baan hebben verloren. Allemaal situaties die aanleiding kunnen zijn voor het herzien van de alimentatie.

Meest voorkomende situaties herzien alimentatie

We hebben hierboven al een aantal situaties benoemd die aanleiding kunnen zijn voor het herzien van de alimentatie. Andere redenen kunnen zijn:

  • Nieuwe fiscale regels of andere wettelijke regelgeving
  • Een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten
  • Wijziging in de omgangsregeling met de kinderen
  • Pensionering
  • Overlijden

Van wijziging in de omgangsregeling met de kinderen kan sprake zijn als bijvoorbeeld uw kind bij uw ex-partner gaat verblijven. Of als co-ouderschap in uw situatie toch niet blijkt te werken en u een andere omgangsregeling moet afspreken.

Alimentatie zelf herzien of laten herzien?

Tijdens de scheiding zelf is de alimentatie meestal al een lastig onderwerp. Veelal vindt de ontvanger dat het bedrag te laag is en de betaler dat het bedrag te hoog is. Dat is bij het herzien van de alimentatie vaak niet anders. Beide ex-partners zullen zich door tegenstrijdige belangen meestal zelden direct kunnen vinden in een nieuw alimentatiebedrag. Het inschakelen van een onafhankelijk financieel adviseur die met een frisse blik naar uw gewijzigde situatie kijkt, is daarom vaak een betere keuze. De Scheidingsplanner Den Haag kan u uitstekend helpen bij het herzien van de alimentatie.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.