Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Onze expertise

Een scheiding is meer dan alleen het juridisch afwikkelen van zaken. Er spelen behoorlijk wat aandachtsgebieden waarover u afspraken moet maken, zoals:

• Het regelen van de alimentatie
• Het ouderschapsplan voor de kinderen
• Beslissing nemen over de woning
• Voldoen aan de fiscale regels

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. En dat is nou net ónze expertise. De financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Een onderzoek geeft aan dat veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding. Dat komt omdat maar liefst één op de twee Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken.

En toch probeert 63 procent van de respondenten zelf zijn financiële zaken af te handelen. Van de groep die geen financieel specialist heeft ingeschakeld, heeft 80 procent daar spijt van.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de cijfers. Onder die financiële gegevens zitten emoties, belangen, wensen en doelstellingen. En we doen ons werk niet goed als we daar allemaal aan voorbij gaan en voor u alleen het financiële vraagstuk oplossen. Er komt ook een stuk mediation voor aan te pas. Bij mediation regelt u samen de scheiding. In het belang van de kinderen en voor minder frustraties adviseren wij om altijd samen het scheidingstraject in te gaan. Omdat wij daarnaast begrijpen dat mediation niet in elke situatie mogelijk is, kunnen wij u ook alleen terzijde staan.


Onze werkwijze

Een scheiding is één van de meest impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven. U heeft zich ooit samen prima gevoeld. Dat is niet meer en er is dus wel wat gebeurd. Soms is men al jaren ontevreden,  soms heeft men lange tijd ruzies gehad en vaak wil één ‘partij’ niet echt meewerken, die ‘partij’ werkt (nog) een beetje tegen. Kortom, scheiden gaat u, uw partner en uw kinderen niet in de koude kleren zitten.

En als dan eenmaal het hoge woord eruit is, dan wil men scheiden. Liefst zo snel mogelijk. Men hoopt dan dat de scheiding  ‘alles’ oplost. Helaas is niets minder waar. Als hij bijvoorbeeld nooit verscheen op ouderavonden en vaak op afspraken te laat kwam, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk na scheiding nog net zo zijn. En als zij altijd alles maar tot in de perfectie wilde regelen, denkt u dat dat dan na scheiding anders zal worden? Kortom, het is van het grootste belang om samen te scheiden en samen in gesprek te blijven. Ook na de scheiding. Voor uw kinderen, uw aanstaande ex, maar vooral ook voor uzelf.

Wij begeleiden u naar uw nieuwe toekomst. We helpen u tijdens en ook na de scheiding. We helpen u met de financiering van uw nieuwe woning, helpen u met de hypotheek en zorgen dat u inzicht heeft in uw financiën. Natuurlijk met een goed werkend Ouderschapsplan en een ex waarmee u weer goed in gesprek bent.

We helpen u uw nieuwe toekomst weer op de rails te zetten. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig…


Scheidingsplan

Tijdens een scheidingsprocedure komt er zoveel op u af en emoties spelen dan een grote rol. U heeft te maken met uw eigen emoties en die van uw aanstaande ex. Gelijktijdig dient u afspraken te maken over de zorg en de omgang van en met uw kinderen en over de financiën.  Waar heeft u recht op? Wat zijn uw plichten? En wat is redelijk? En waar kunt u straks wonen? Kunt u dat betalen? En wat houdt u dan over?

Financieel overzicht + emotioneel inzicht = uitzicht op een nieuwe toekomst

Middels ons Scheidingsplan geven wij u overzicht. Het Scheidingsplan is een persoonlijk plan, uw persoonlijke plan. En in uw Scheidingsplan gaan we in op:

  • Uw vermogen: Wat is uw vermogen? Hoe hoog is het en hoe wenst u het te verdelen? En kan dat fiscaal?
  • De Kinderalimentatie: Wat kosten uw kinderen? Wie dient wat bij te dragen en wie voldoet wat?
  • De Partneralimentatie: De eerste vraag is natuurlijk of er behoefte is aan partneralimentatie. En als die behoefte er dan is, kan de ander dat dan voldoen? En voor hoeveel jaar? Vooral hier geldt vaak: wat is redelijk en billijk.
  • De Eigen Woning: Wil één van beiden de woning blijven bewonen? Kan dat financieel? En hoe zit het met de uitkoop?
  • Het Pensioen: Wie heeft waar recht op? Is dat ook wat u wenst en welke mogelijkheden heeft u? En wat bij overlijden?
  • Het besteedbaar inkomen: Stel u heeft afspraken gemaakt over de verdeling van het vermogen, de kinder- en partneralimentatie, het pensioen en de eigen woning. Wat betekent dat voor uw netto besteedbaar inkomen na scheiding. Met andere woorden: wat houdt u over om van te leven…

Wij geven u dus inzicht in de aparte elementen, maar ook in de samenhang daarvan. Het Scheidingsplan is een soort van puzzel. Door het inzicht kunt u samen de afspraken maken, samen de stukjes leggen.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Waaruit bestaat uw scheiding?

Fiscaal
Alimentatie
Pensioenen
Kinderen
Huis en Hypotheek
Juridisch
Mediation
Financieel

Wat doen wij anders?

Er is tegenwoordig een zeer ruime keuze in scheidingsprofessionals. De advocaat, de mediator, de scheidingsbemiddelaar en natuurlijk de Scheidingsplanner. We horen vaak dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en keuzestress hebben. Ook zijn de onderlinge verschillen lang niet duidelijk. We hebben daarom alles voor u in een handig overzicht op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen keuze kunt gaan maken.


Onze vereniging

Wij zijn een onafhankelijke vereniging van ervaren deskundigen op het gebied van scheiden. Wij zijn erin gespecialiseerd om de financiële complexiteit van uw scheiding terugbrengen tot eenvoudige en begrijpelijke afspraken. Wij maken uw nieuwe financiële positie transparant, inzichtelijk en kijken samen met u vooruit. Zo weet u precies waar u aan toe bent na de scheiding.

Scheiden is vaak een teleurstellende, hectische gebeurtenis. Er spelen onzekerheden en emoties. Wij hebben daar begrip voor en houden daar rekening mee. Wij proberen de emoties te relativeren in plaats van te laten escaleren. Het is ons vak om op een professionele manier naar uw situatie te kijken en problemen te voorkomen. Wij werken samen met u aan een nieuw financieel toekomstperspectief.

Meer informatie en alle Scheidingsplanners in Nederland vindt u op www.scheidingsplanner.nl 

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. Zo weet u precies wat belangrijk is in deze hectische periode. En heeft u nog vragen? Natuurlijk staan we graag voor u klaar.