Ons team

Natuurlijk komen ook wij wel eens op feestjes of partijtjes en eerlijk gezegd, als men hoort wat wij doen, kijkt men ons dan vaak wel eventjes fronsend aan; Scheidingsplanner?

Scheiden en Scheidingsplanner hebben vaak een negatieve klank en dat begrijpen wij ook wel. Maar als men ons even aanhoort, dan begrijpt men ook snel dat wij een mooi beroep hebben en iets moois kunnen bijdragen.

Want wij geloven niet in vechtscheidingen. Wij geloven niet in conflicten. Uiteindelijk wenst niemand een conflict. Waar wij wel in geloven?  In u. In u en uw partner en dat u er samen wil uitkomen.  Voor uw kinderen en voor uzelf. En dat is waar wij het voor doen.

Want soms is een scheiding de beste optie. Na soms maanden of zelfs jaren van kibbelen, soms zelfs ruzie, is het fijn dat men uiteindelijk goed uit elkaar gaat. Hoe moeilijk vaak ook. En dat is waar wij het voor doen.  Want een scheiding is niet alleen een eind van iets, het is ook een nieuw begin!

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wie zijn wij?

Paul Vilain

Als mens is het mijn doel om mensen verder te helpen in hun leven, relaties te beschermen en ondanks dat mensen de beslissing hebben genomen om uit elkaar te gaan, ze gedurende het scheidingsproces weer dichter bij elkaar te brengen. In de afgelopen twintig jaar dat ik dit werk doe heb ik veel geleerd en veel mooie ervaringen gedeeld. Het is fijn om mensen te helpen in een moeilijke periode en ondanks de vaak negatieve associaties die een scheiding oproepen, vind ik dat ik een mooi vak heb en heb ik plezier in mijn werk. Ik help u dan ook graag.

In een emotioneel proces zorg ik er als mediator (NMV) voor dat ouders niet alleen met elkaar in gesprek blijven of weer met elkaar in gesprek komen, maar is het mijn doel om er ook voor te zorgen dat ze elkaar weer gaan dan wel blijven verstaan. Alleen zo kunnen een goed en bestendig ouderschapsplan en houdbare afspraken in het convenant tot stand komen.
Het spreekt voor zich dat dit laatste voor niet-ouders net zo belangrijk is.

Als Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) geef ik beide partijen op hun eigen niveau inzicht in de financiële consequenties van de echtscheiding zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Hoe lastig en emotioneel het proces in veel gevallen ook is, naar de toekomst toe is het voor beide partijen van belang dat na de scheiding financieel alles eerlijk is geregeld zodat beiden een nieuwe start kunnen maken.

Bryan Vloemans RLP FFP

Ik ben Financial Life Planner, dat houdt in dat ik, van huis uit, financieel planner ben. Alleen bij mij gaat het niet, of juist niet, alleen maar om de cijfertjes en fiscaliteiten. Ik ben ook coach, het gaat mij juist om u, om de mens, zijn wens en zijn gedrag…

Juist bij scheidende stellen, zeker indien zij kinderen en een eigen woning hebben, kan ik hier een helpende hand bieden. Emoties, gedragingen, spelen dan vaak een grote rol, en als coach (en mediator) kan ik hen begeleiden in deze vaak lastige periode, zodat zij on speaking terms kunnen komen en/of blijven.

Als financieel (en hypothecair) planner is een scheiding natuurlijk ook ‘een uitdagende casus’, waarbij ook hier de cijfers van secundair belang zijn. Vaak wil men ‘gewoon’ weer rust en inzicht, weten waar men aan toe is. Kan ik in de woning blijven wonen? Wat zijn dan de lasten en kan ik dan weer een goede, nieuwe (financiële) start maken?

Financieel inzicht, geeft vaak rust. Het geeft weer uitzicht. En dat is vaak wat men enorm kan helpen:

inzicht en uitzicht in deze impactvolle en onzekere periode.

Graag sta ik mensen in dit proces bij, van A tot Z en verder, van huis naar thuis…