Een goed ouderschapsplan opstellen Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Een goed ouderschapsplan, waarom is dat belangrijk?

Wanneer u gaat scheiden bent u over het algemeen onzeker over uw eigen toekomst, en vooral ook over de toekomst van uw kinderen. De volgende vragen spelen over het algemeen bij veel scheidende ouders een belangrijke rol in het gehele proces:

  • Hoe gaan we de overgang naar een nieuw leven zo soepel mogelijk laten verlopen?
  • Hoe gaan we na de scheiding onze rol als ouders invullen?
  • Hoe kunnen we onze kinderen duidelijkheid en rust geven in deze moeilijke periode?

Een goed ouderschapsplan met praktische afspraken geeft u het antwoord op al deze vragen. Maar wat verstaan we onder een goed ouderschapsplan? Volgens de overheid moet u minimaal de volgende afspraken maken voor uw kinderen:

  • De verdeling van de zorg en de opvoeding
  • De informatieoverdracht tussen elkaar over belangrijke onderwerpen
  • De verdeling van de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen

Maar… wij zijn van mening dat een echt goed ouderschapsplan veel meer is dan dat! En dat zou het voor u ook moeten zijn.


Het ouderschapsplan: meer dan een verplichting

Als scheidende ouders bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen voor uw minderjarige kinderen. Bekijk het ouderschapsplan echter niet als een verplichting, maar zie het als de belangrijkste basis voor uw kinderen. Want als u nu goede afspraken weet te maken, is dat het fundament voor de toekomst. Met een goed ouderschapsplan heeft u een kleinere kans dat er conflictsituaties gaan ontstaan. En mochten er in de toekomst toch geschillen ontstaan, dan weet u er samen beter ermee om te gaan. Denk dus vooraf samen goed na over wat uw kinderen de komende jaren nodig hebben om stabiel en gelukkig te zijn. En hoe u in de toekomst wenst te communiceren over belangrijke beslissingen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.