Scheiding aanvragen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u de scheiding aanvragen? Dat regelt u door een verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen. Dit geldt altijd bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. Voordat u echter de scheiding bij de rechtbank kunt aanvragen moet u de nodige zaken al geregeld hebben. U dient eerst samen afspraken te maken over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat – tezamen met uw verzoek tot echtscheiding – wordt ingediend bij de rechtbank. Daarnaast bent u voor minderjarige kinderen verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Pas als u over deze stukken beschikt kunt u de scheiding aanvragen.

Scheiding aanvragen: waar moet ik beginnen?

Voor veel mensen die gaan scheiden is het moeilijk om te bepalen waar ze moeten beginnen. Dat is ook logisch, want er komt gewoonweg enorm veel op u af. Om u inzicht te geven in waar u moet beginnen hebben wij een stappenplan gemaakt, dat u een overzicht geeft van alle stappen die bij een scheiding komen kijken. Van de stap van het informeren van uw partner tot de stap van het verwerken van uw scheiding, ons stappenplan helpt u van begin tot eind op weg. Ga hier naar ons stappenplan scheiden.

Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van onze checklist scheiden. Voor veel scheidende mensen is het namelijk lastig om goed op een rijtje te krijgen welke zaken ze moeten gaan regelen. Onze checklist biedt u een handig hulpmiddel ter voorbereiding op uw scheiding. Vraag hier onze checklist scheiden aan.

Hoe pakt u de scheiding aanvragen aan?

Voor het opstellen van het scheidingsconvenant kunt u proberen om zelf samen afspraken te maken. De ervaring leert echter dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Bij de financiële zaken komt dat met name doordat u met veel wet- en regelgeving te maken krijgt. Bovendien raken veel onderdelen van het scheidingsproces de belastingwetgeving. In de praktijk blijkt dat er bij een scheiding te vaak onvoldoende aandacht wordt besteed aan de fiscale aspecten. Vooral de fiscale behandeling van de eigen woning is een veelvoorkomend struikelblok. De Belastingdienst signaleert als belangrijkste knelpunt de gebrekkige vastlegging van de afspraken in het convenant.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.