Co-ouderschap bij een scheiding - Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Wat is co-ouderschap?

Bij  co-ouderschap delen gescheiden ouders de zorg- en opvoedingstaken samen. Uw kinderen wonen om de beurt bij hun moeder en hun vader. Het kan ook andersom dat uw kinderen continue in één huis wonen en dat u als ouder daar om de beurt voor hen komt zorgen. Co-ouderschap is meestal een bijna gelijke verdeling van de zorg. Kinderen zijn bijvoorbeeld drie dagen bij de ene en vier dagen bij de andere ouder. Of ze wisselen per week.


Basisvereisten bij co-ouderschap

Co-ouderschap is niet voor iedereen weggelegd. Er gelden een aantal basisvoorwaarden waar u aan moet voldoen om co-ouderschap te laten slagen:

  • U moet bereid zijn er het beste van te maken en u moet ten minste zakelijk met elkaar kunnen overleggen over de kinderen
  • Bij elkaar in de buurt wonen is eigenlijk een vereiste. Uw kinderen kunnen dan zonder al te veel moeite vanuit beide adressen naar school. Daarnaast kan hun leven met vriendjes en clubs ook gewoon doorgaan
  • U moet het in grote lijnen met elkaar eens zijn over de opvoeding en ongeveer dezelfde regels aanhouden.
  • U moet allebei zijn flexibel in de opvang van de kinderen

Lees verder


Tip 1: zie ex-partner als zakenpartner

Probeer uw ex-partner niet als uw ex-geliefde te zien, maar zie hem/haar als een persoon met wie u een zakendeal heeft gesloten. De deal bestaat het feit dat u beiden het beste willen voor uw kinderen en dat u er samen voor wilt zorgen dat de opvoeding optimaal is. Bekijk daarnaast uw ex-partner als de vader of moeder van uw kinderen en het gezamenlijke doel zal gemakkelijker te bereiken zijn.


Wat kunnen wij voor u doen

De keuze tussen een omgangsregeling of co-ouderschap is onderwerp van onze begeleiding rond de scheiding. De gemaakte afspraken leggen we vast in het ouderschapsplan.

Daarnaast bekijken we samen de kinderalimentatie. Want ook al wonen de kinderen 50% bij beide ouders, dan kan tóch sprake zijn van kinderalimentatie.

Ook brengen wij voor u de fiscale gevolgen van co-ouderschap in kaart. Co-ouderschap heeft namelijk gevolgen voor uw huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Wij bekijken samen met u hoe dat voor u uitpakt.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Test co-ouderschap

Goed overleg is dus de belangrijkste voorwaarde om co-ouderschap tot een succes te maken. U moet beiden de juiste instelling hebben. En u moet bereid zijn om elkaar nog regelmatig te zien en te spreken.

Benieuwd of co-ouderschap bij u past? Doe de test!

Ga naar de test

Tip 2: structureer het overleg

Plan regelmatig een overleg in met elkaar. Een digitale vorm van overleg kan hierbij bijzonder praktisch zijn. Speciaal voor co-ouders bestaat er een ontwikkelde digitale agenda. Op deze co-kalender kunt u als ouders en eventueel ook nieuwe partners, grotere kinderen en zelfs opa en oma afspraken noteren en kort overleg voeren over te nemen beslissingen.

 Lees alle tips over co-ouderschap

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis digitaal scheidingsboekjeWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan gratis ons digitale boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.