Waarom de Scheidingsplanner

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Begeleiding van begin tot eind [icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Oplossings- en toekomstgericht
 [icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Met financieel en fiscaal advies [icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Informele wijze en heldere taal
 [icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Oog voor de emoties [icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Inclusief juridische afwikkeling

Ouderschapsplan

Wist u dat 70% van de verwerking van uw kinderen afhankelijk is van de manier waarop u de scheiding verwerkt? Een goed Ouderschapsplan draagt daartoe bij…

Sinds 2009 is men verplicht een Ouderschapsplan op te stellen. Op de site van de Rijksoverheid staat vermeld dat u afspraken moet maken over de verzorging en opvoeding van uw kinderen. In ieder geval moet u afspraken maken over;

  • Hoe u de zorg en opvoeding verdeeld;
  • Hoe u elkaar informatie geeft over belangrijke onderwerpen;
  • De kosten van de verzorging en opvoeding.

Voor ons is het veel meer dan dat! En dat zou het voor u ook moeten zijn…

Het Ouderschapsplan als hulpmiddel

Het Ouderschapsplan is onder andere een hulpmiddel. Een hulpmiddel om na te denken over de tijd die komen gaat. Uw nieuwe toekomst. Een tijd waarin u elkaar niet meer dagelijks ziet en niet meer dagelijks spreekt.

Op het internet zijn zat invulmodelletjes te vinden. We zien dan ook dat mensen het modelletje ingevuld hebben en denken klaar te zijn. Op het modelletje staat dan vaak als antwoord ‘in overleg’ ingevuld. Dit betekent eigenlijk dat zij het afspraken maken vooruit hebben geschoven. Begrijpelijk, maar vaak is overleg nu al moeilijk en zal dat in de loop van het jaar niet makkelijker worden. Het is dus van het grootste belang dat die knopen nu doorgehakt gaan worden.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een voorbeeld is de zomervakantie van de kinderen. Ouders geven dan bijvoorbeeld aan; in overleg of beiden 3 weken. Maar wanneer wordt dan de keuze gemaakt? In januari, april of zelfs mei of juni? En wie wil de eerste drie weken? Want ‘we’ gingen altijd de eerste drie weken? En mag diegene dan altijd de eerste drie weken of wisselen we dat per jaar?

Onderlinge communicatie

Een ander iets is natuurlijk de communicatie met elkaar. Vaak is de communicatie ten tijde van de scheiding niet optimaal en schiet bij het minste en geringste de vlam in de pan. Hoe wenst u te communiceren over belangrijke beslissingen? Wat zou u aanstaande ex kunnen bijdragen? En u?

Afspraken over de kosten

En dan nog de kosten van de kinderen. Wat kosten uw kinderen eigenlijk? Wie draagt wat bij? En wie voldoet wat? Ook dit hoort thuis in een goed Ouderschapsplan en het spreekt voor zich dat hier vooraf goede afspraken overgemaakt worden, want 80% van de scheidingsproblemen gaat over geld. Dat wilt u toch niet, ruziën over geld na de scheiding.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 070 – 360 70 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Tot slot

Last but not least: Wat denkt u dat uw kinderen de komende jaren nodig hebben om stabiel en gelukkig te zijn? En hoe denkt uw aanstaande ex daarover?

Zoals we al zeiden: een Ouderschapsplan is veel meer dan een verplichting!
Als u nu goede afspraken weet te maken, is dat uw fundament voor de toekomst. Is de kans kleiner op disputen in de toekomst en mochten er verschillen in de toekomst zijn, dan weet u samen beter ermee om te gaan.

Een goed ouderschapsplan is goud waard. Plan daarom uw nieuwe toekomst bij de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk.

Kwaliteit verzekerd

Wat mij het meest heeft getroffen is dat naast de deskundigheid er ook een grote gevoeligheid aan de dag werd gelegd. Dat je zakelijk goed geholpen wilt worden is belangrijk maar dat scheiden een emotioneel proces is, maakt het lastig. De manier waarop Paul oog heeft voor gevoelige zaken en zeker ook de manier waarop hij daarmee omgaat vond ik buitengewoon en heb ik zeer gewaardeerd. Verder heb ik bewondering voor de mate waarin jullie bereid waren je te buigen en in te zetten voor onze specifieke problematiek. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat ik een ‘case’ was die afgehandeld werd.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Team Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.