We horen zo vaak cliënten zeggen: “We weten niet waar te beginnen?’
Ons antwoord is eigenlijk ook altijd simpel; ‘gewoon bij ons’.

Begrijp ons goed, het is zeker niet arrogant bedoeld, maar;

  • als mediator begeleiden wij graag de gesprekken &
  • als financieel adviseur geven wij u graag het inzicht.

Anders gezegd: we besparen u veel tijd en energie. We ‘nemen u bij de hand’ en maken het u  graag zo gemakkelijk mogelijk in deze voor u moeilijke periode.

Een goede scheiding regel je samen. U gaat uit elkaar als partners, maar niet als ouders. Daarvoor is het voor een eerste afspraak van belang dat u, indien mogelijk, tezamen komt. In een eerste gesprek is het ook van belang dat u samen echt ‘on speaking terms’ komt. U hoeft het niet meer met elkaar eens te zijn, maar u dient elkaar wel gehoord te hebben. En dat is stap 1.

De volgende stap is Het Ouderschapsplan;  waar slapen de kinderen? Wie zorgt wanneer voor ze? En in de vakantie? Wat wilt u ze meegeven en hoe communiceert u met elkaar? En hoe communiceert u met de kinderen?

Soms stelt men dat een Ouderschapsplan een verplichting is en dan klinkt het al snel als een ‘moeten’. ‘Moeten’ klinkt voor de meesten als niet fijn en gek gezegd is een Ouderschapsplan dat wel. Ervaring heeft geleerd dat een goed Ouderschapsplan fijn is. Het is fijn om vooraf te weten waar je aan toe bent.

Vervolgens Het Scheidingsplan; of wel de financiën. Hoe wordt het vermogen verdeeld? Wil één van beiden de woning overnemen? Kan dat? En hoe zit het met de alimentatie? En pensioenen? Allemaal vragen waarin u in het Scheidingsplan een antwoord op krijgt.

En dan, last but not least, als u tezamen over al deze zaken afspraken heeft gemaakt, dan vatten wij deze voor u samen in het Convenant, de ‘laatste stap’.

‘De laatste stap’, bijna, met betrekking tot u scheiding. Nadat u beiden het convenant getekend heeft, wordt het ingediend bij de rechtbank. De rechter spreekt het vonnis uit, de beschikking geheten, en dit wordt ingeschreven in de Registers van de Burgerlijke Stand. Deze datum is dan de officiële datum van uw echtscheiding.

Daarna kunt u alle zaken op naam gaan zetten. Te denken valt natuurlijk aan de eigen woning, de hypotheek, verzekeringen, maar ook bankrekeningen en bijvoorbeeld de auto. Dat zijn een aantal praktische zaken. En dan komt u erachter of u een goed convenant en een goed Ouderschapsplan heeft… want dit is dan vaak het moment dat men echt gescheiden gaat leven en merkt of de gemaakte afspraken in het Ouderschapsplan echt werken…

Een goede scheiding is goud waard; Plan je nieuwe  toekomst…