Willemijn en Erik. Een stel dat al vanaf jongs af aan samen is. Zij waren elkaars eerste grote liefde. Ze ontmoetten elkaar op de middelbare school en sinds die tijd gingen ze samen door het leven. Na de middelbare school gaan zij beiden studeren en na afronding van hun studie gaan ze samenwonen. Inmiddels is Eric een bedrijf voor zichzelf begonnen. Willemijn en Eric besloten dan ook, op het moment dat Eric Willemijn ten huwelijk heeft gevraagd, te trouwen ‘onder huwelijkse voorwaarden’, zoals dat heet. Ze wilden tenslotte bij faillissement van het bedrijf van Eric de aansprakelijkheid buiten de deur houden. Willemijn had inmiddels een goede baan in loondienst en zij kochten samen hun eerste woning. Groot genoeg voor gezinsuitbreiding, want dat liet niet meer lang op zich wachten. Willemijn en Eric kregen 2 lieve kinderen.

Het gezin liep op rolletjes, papa werkte om het gezin financieel draaiende te houden, de zaken gingen goed, mama werkte nog gedeeltelijk en was thuis voor de kinderen. Iedereen was happy. Tot op een bepaald moment bij beiden het gevoel bekroop dat het gevoel van zoveel jaar geleden niet meer daar was. Het was confronterend, ze zijn tenslotte nooit een relatie aangegaan om die vervolgens te beëindigen, maar toch was het goed zo. Relatietherapie heeft niet mogen baten, alhoewel hierdoor hebben ze dit alles wel kunnen accepteren.

 

“We moeten samen kiezen voor ons eigen geluk en dat van onze kinderen. Voor hen willen wij het beste. Papa en mama blijven we altijd. We willen het samen goed regelen, financieel en emotioneel. Voor nu, maar ook juist voor de toekomst.

We lopen alleen met vragen als: kan mama met de kinderen in de echtelijke woning blijven wonen, kan papa een nieuwe woning aankopen in de buurt? Hoe gaan we de wens om samen te blijven zorgen voor onze kinderen verwezenlijken? Hoe gaan we om met de verdeling van ons vermogen en de opgebouwde pensioenen? Hoe zit het met kinder- en partneralimentatie, die begrippen waarover we altijd hebben gehoord bij anderen en welke nu ineens op ons van toepassing zijn?  En niet geheel onbelangrijk, wat zal onze levensstijl kunnen zijn na de scheiding?”

 

Wij van De Scheidingsplanner Den Haag kunnen mensen zoals Willemijn en Eric helpen.

Herkent u zich hierin of heeft u raakvlakken op een of meerdere gebieden? Maakt u eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan nemen wij voor u de tijd, we luisteren naar uw wensen en vertellen u wat wij voor u kunnen doen.

Dit gesprek zien wij als investering in u, wij hopen dat u bereid bent om te investeren in uw nieuwe toekomst.

We nemen u bij de hand en gaan u helpen uw nieuwe toekomst zo in te richten zoals u dat samen wenst. Waar dingen onmogelijk lijken, gaan wij proberen het toch mogelijk te maken. We zorgen dat u naar elkaar luistert en elkaar blijft verstaan. We zetten samen met u elke stap die er voor nodig is om het oude hoofdstuk af te sluiten en te kunnen beginnen aan het nieuwe. Met respect voor elkaar.

 

Nb. Vanzelfsprekend bent u ook welkom als u gehuwd bent in gemeenschap van goederen of samenwonend en beiden in loondienst bent.